Richard Tapper

Co-founder New Nexus

Mijn talks:


Richard Tapper is mede-oprichter van New Nexus, dat hij in 2007 samen met Jan Schut heeft opgericht. Halverwege 2006 werd het bedrijf waar Jan en Richard werkten overgenomen door een grote ICT-speler. Dat ze daar niet zouden passen, wisten ze meteen. Maar waar wilden ze dan wel werken? Bij welk bedrijf hebben ze oog voor de mens en vind je interessant werk? Alle bedrijven met de juiste instelling waren inmiddels overgenomen door een van de grote jongens. Daarom besloten Jan en Richard het zelf te doen. Niet omdat ze per se ondernemer wilden zijn, maar omdat ze bij een leuk bedrijf wilden werken. Zo werd New Nexus, dat letterlijk nieuwe verbinding betekent, geboren. En de naam zegt het al… New Nexus wil medewerkers, klanten en omgeving met elkaar verbinden.

New Nexus is een IT-bedrijf gevestigd in Tynaarlo. Maar New Nexus onderscheidt zich niet zozeer in wat ze doen, maar door hoe ze het doen. Wanneer het bedrijf groter wordt dan 40 mensen, wordt het opgedeeld in twee volledig zelfstandige bedrijven (cellen) die zich richten op één specialisme. Op deze manier combineren ze de positieve eigenschappen van een klein bedrijf met de professionele uitstraling en werkwijze van een groot bedrijf.

Naast investeren in hun eigen organisatie, dragen ze ook graag een steentje bij aan hun omgeving. De medewerkers van New Nexus spelen hier een belangrijke rol in. Via een democratisch proces mogen de collega’s gezamenlijk per kwartaal de helft van de bedrijfswinst verdelen over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Denk aan sport, duurzaamheid, goede doelen, innovatie en sociale activiteiten.

In één van de bliksemsessies vertelt Richard in 10 minuten hoe New Nexus medewerkers, klanten en omgeving met elkaar verbindt. Hoe je naast goed voor jezelf (economisch succes) ook goed voor een ander kunt zorgen (sociaal ondernemerschap).