Ruud Koornstra

Energiecommissaris Nederland / oprichter Tendris

Mijn talks:


Ruud Koornstra (1964): groene innovator en eerste Energiecommissaris van Nederland. Duurzaamheid staat volgens hem niet gelijk aan verminderen of beknibbelen, maar is “handelen vanuit overvloed.” Als expert op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, biedt sociaal ondernemen volgens hem oneindig veel kansen, voor een betere wereld én een betere onderneming.

Na een carrièrestart als tv-producent richtte Koornstra Tendris Holding op, een initiëringmaatschappij voor sociale ondernemingen waarvanuit tal van nieuwe sociale ondernemingen zijn ontstaan: o.a. Durion Energie, The New Motion, Lemnis Lighting, Algae Food & Fuel en Tendris Solutions, een technologisch innovatiecentrum voor energie en milieutechnologie. Hij is voorzitter van ondernemersvereniging De Groene Zaak, staat op plaats 36 van de Duurzame 100 van Trouw en schrijft zowel columns voor het Financiële Dagblad en De Telegraaf, als boeken over sociaal ondernemen.

Bekijk hier Ruud Koornstra’s pleidooi om vernieuwers aan bod te laten en Nederland koploper te maken in de energietransitie: