Roebyem Anders

Sungevity International, de Schooldakrevolutie

Mijn talks:


“Een succesvol sociaal ondernemer vindt een winstgevende en schaalbare manier om een maatschappelijk probleem aan te pakken, zodat hier geen log megabedrijf of ministerie meer voor nodig is. Sociaal ondernemers werken samen, delen samen en dromen samen.”

Roebyem Anders is al jarenlang duurzaam ondernemer en draagt niet voor niets de bijnaam ‘Zonnekoningin’. Zo leidt ze de Schooldakrevolutie, een landelijke missie om alle schooldaken in Nederland van zonnepanelen te voorzien. Een enorm doel, waar ze koste wat kost aan vasthoudt. Ook is ze mede-oprichter en vice-president van Sungevity International, een baanbrekend bedrijf dat consumenten sneller en gemakkelijker in zonne-energie helpt te voorzien. Inspiratie voor deze ‘rooftop revolution’ ontstond tijdens een werkbezoek aan Mexico.

Roebyem werkte eerder bij de Wereldbank, het Institute for Environmental Science, de International Energy Agency en bij BP. Ze kent als geen ander de weg die sociaal ondernemers moeten afleggen: soms moet je je ‘verkopen’ aan een bedrijf dat je niet in gedachten had, om in de race te blijven. Het belangrijkste is dat je je doel voor ogen houdt en hierin volhardend bent.

> Lees hier het interview dat Roebyem gaf in aanloop naar 17 oktober!

Fotografie: Martin Dijkstra