Jan Posthumus

Bedrijfsleider HRM

Mijn naam is Jan Posthumus, ik ben 57 jaar, geboren en getogen in het Westerkwartier en sinds 18 jaar werkzaam bij HRM. Een westerkwartiers familiebedrijf opgericht door Kees Hoeksema.

En ik zeg met opzet ‘westerkwartiers bedrijf’, want wij doen waar anderen alleen maar over praten, geen franje waar het niet hoeft, nuchter, bescheiden en midden in de maatschappij. HRM bestaat al zo’n 35 jaar en is sterk in de verhuur van afvalcontainers. Ook in de huis-aan-huisinzameling vertolken we al sinds 1995 een uitzonderlijke rol in de vier westerkwartiergemeenten. Innovatief en sociaal betrokken kan ook in de afvalbranche samen gaan. In juli jongstleden zijn wij als èèn van de eerste afvalbedrijven in Nederland PSO 30+ GECERTIFICEERD!

Mijn taak binnen HRM is om deze medewerkers de taken te laten uitvoeren waar ze goed in zijn en plezier aan beleven. Buiten HRM onderhoud ik de contacten met gemeenten, provincie en UWV en ben ik zeer nauw betrokken bij innovatieve oplossingen op afvalgebied. Zo zamelen we sinds twee jaar electrische apparaten in en worden deze door mensen gedemonteerd die door verschillende oorzaken buiten de boot zijn gevallen. Vanuit dit project, Waste Train Westerkwartier, zijn vanaf januari 2016 al 5 mensen teruggebracht naar een betaalde baan.

Social Return in 1995 door de Gemeente in het hoofd gebracht geeft me nu nog dagelijks een warm hart.