Henriette Idema

Operational manager EDC Internet BV

EDC Internet BV is een internationaal distributiecentrum dat zorgt voor de opslag van (met name erotische) artikelen en de verzending hiervan. EDC bedenkt en beheert daarnaast succesvolle concepten op het gebied van online erotiekwinkels.

Henriette Idema (1976) studeerde International Business  aan de Hanzehogeschool. Na jaren gewerkt te hebben als consultant, trad zij in 2010 toe tot EDC Internet BV, het bedrijf dat haar man, Eric Idema, enkele jaren daarvoor had opgericht. Als operationeel manager houdt Henriette zich bezig met diverse bedrijfsprocessen, waaronder het logistieke proces. Het logistieke proces is de spil van het bedrijf. Meer dan de helft van de 100 medewerkers die het bedrijf telt, werkt in het magazijn waar men 7 dagen per week zorg draagt voor het voorraadbeheer, het orderpicken en de verzending – met een minimaal foutpercentage. Voor de invulling van het logistieke team is bewust gekozen voor mensen met bijzondere vaardigheden en talenten.

EDC Internet is onlangs genomineerd voor de Deloitte Technology Fast 50 award 2017: een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Donderdag 12 oktober wordt de uiteindelijke ranking bekendgemaakt.

Het motto van EDC: “Alles wat aandacht krijgt, groeit.”

Lees ook het interview met EDC.