Elke Uijtewaal

Mede-oprichter Omapost

Mijn talks:


Omapost vindt het belangrijk dat ouderen in contact blijven met jonge mensen. Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam en veel jonge mensen zijn te druk om met regelmaat aan hun grootouders te denken. Daar wil Omapost verandering in brengen. Met de app stuur je gemakkelijk online foto’s naar je opa en oma, die vervolgens een offline kaartje in de brievenbus krijgen. En als je zelf geen opa of oma meer hebt, kunnen we je koppelen aan een eenzame oudere via adopteer-een-oma.

Omapost begon met Wilbert, die altijd aan het werk was en mede daardoor weinig contact had met zijn oma. Dat vond hij jammer, want hoewel hij veel van zijn bezigheden online deelde, kreeg zijn oma daar niets van mee. Toen bedacht hij: wat nu als ik oma elke maand een kaartje met een Facebookfoto én tekstje stuur?

Elke Uijtewaal startte samen met Wilbert een crowdfundingactie, wat resulteerde in de Omapost-app – want er zijn veel meer kleinkinderen die meer (offline) willen delen met hun grootouders. Illustrator Elke is ook degene die voor de app alle mooie oma’s en opa’s tekent.