Chantal Engelen

Mede-oprichter Kromkommer en verhalenverteller

Mijn talks:


Chantal Engelen is een passievolle sociaal ondernemer met een sterke drive om de wereld een beetje mooier te maken. Met haar start-up Kromkommer zet ze voedselverspilling op de kaart. Creatieve campagnes, crowdfunding en het samenwerken met de Krommunity zijn echt haar ding. Chantal laat zien dat de wereld redden en een commercieel bedrijf runnen juíst hand in hand gaan.

Chantal groeide op in het restaurant van haar ouders en is gek op eten. Toen ze erachter kwam hoeveel voedsel er verspild werd, was niets doen simpelweg geen optie. Ze koos voor een focus op consumentengedrag & marketing en werkte voor de grote food bedrijven. In 2012 richtte ze Too Good To Waste op dat in 2013 verder ging als Kromkommer. In 2014 lanceerden Kromkommer na een succesvolle crowdfundingcampagne het eerste no-waste product van Nederland: Kromme groente soep.

Het inspireren van anderen met haar verhaal is wat Chantal het liefste doet. Op een pakkende manier neemt ze je mee door de reis van het ontstaan van een idealistische & ambitieuze start-up. Door pakkende voorbeelden en persoonlijke anekdotes is het bijna onmogelijk dat je niet door haar aan het denken wordt gezet.