Adriaan Pals

Initiator Toolbox Emmen en Growing Workplace

Adriaan Pals is vanaf 2005 actief als zelfstandig adviseur op financieel gebied, in de breedste zin van het woord, met vanaf 2012 een uitbreiding tot MFN mediator.

Sinds januari 2015 is Adriaan voorzitter en organisator van de coöperatieve vereniging Growing workplace in Emmen. In 2016 won Growing Workplace de Social Impact Award 2016 voor een ontwikkeltraject, waarbij mensen met een WWB uitkering werden gemotiveerd om zelfstandig hun inkomen te verdienen met een eigen onderneming. Voor de gehele kantoorinrichting werden van restmaterialen nieuwe producten ontwikkeld, geproduceerd door sociale werkplaatsen.

Een jaar geleden heeft Adriaan een nieuw initiatief gestart: Toolbox Emmen, dat vanaf de grond is opgebouwd tot professionele werkplaats. Bij Toolbox Emmen krijgen mensen de kans om hun talent te ontwikkelen en hun eigen-ontworpen prototype daadwerkelijk te kunnen bouwen. Beide initiatieven draaien om het geven van kansen: om je te kunnen bewijzen en om iets te maken van je leven als je niet in een gespreid bedje terecht gekomen bent of het leven tegenzit.

Adriaan is tevens betrokken bij Precious Plastic. Momenteel werkt hij ook aan het vormgeven van een Social Impact Bond (SIB) i.s.m. de Gemeente Emmen, waar hij tijdens de workshop op de Social Impact Day Noord meer over zal vertellen. Hoe zou het kunnen zijn als we de belangen en verdienmodellen in onze huidige systemen zouden veranderen?