Bliksemsessies

Krachtig in 10 minuten: de kern. Geen franje.

In vier keer tien minuten komen tijdens de Bliksemsessies uiteenlopende onderwerpen voorbij, met als laatste een bijzondere presentatie over de directe toekomst van sociaal ondernemen in Noord-Nederland. We zochten drie enthousiaste ondernemers met een inspirerend initiatief, een verfrissende visie of een verhaal dat de hele wereld móet horen. Eén podium, 10 minuten en 600 oren en ogen. Hieronder stellen we ze één voor één aan je voor.

Edith Kroese, Avance | Impact meten

Edith Kroese is managing director van Avance Impact, dat zij in 2009 heeft opgericht, en is gespecialiseerd in het vergroten van de positieve impact van organisaties. Het meetbaar maken van sociale, ecologische en economische impact – hoe doe je dat? Hoe maak je toegevoegde waarde zichtbaar – en zo groot mogelijk? De kern van een goede impactstrategie en het belang van meten in 10 minuten!

Kim Ketel, Wajong Talenten | Participatie

Kim Ketel werkt als backofficemedewerker/coach en Wajonger bij Wajong Talenten. Het bedrijf richt zich op de participatie van mensen met een Wajong-uitkering, of een indicatie banenafspraak op de arbeidsmarkt. Uit ervaring weet ze dat een baan veel meer is dan werk. Maar waar loop je tegenaan als je gaat werken met een Wajong-uitkering? En als je als ondernemer maatschappelijk verantwoord gaat ondernemen, hoe wordt de sociale impact dan het grootst? Kim legt het uit aan de hand van haar persoonlijke verhaal en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk!

Richard Tapper, New Nexus | Nieuwe verbindingen

Richard is mede-oprichter van New Nexus, dat hij in 2007 samen met Jan Schut heeft opgericht. New Nexus, dat letterlijk nieuwe verbinding betekent wil medewerkers, klanten en omgeving met elkaar verbinden. In één van de bliksemsessies vertelt Richard hoe New Nexus dit doet en hoe ze naast goed voor zichzelf (economisch succes) ook goed voor een ander zorgen (sociaal ondernemerschap).

Freerk Jan Bruins (e.a.), Impact Noord | Lancering vereniging

Wij zijn Impact Noord, een vereniging die ondernemen met maatschappelijke impact in Noord-Nederland aanjaagt en versterkt. Wij zien ondernemerschap als een manier om maatschappelijke problemen aan te gaan. Onze leden en partners maken het mogelijk dat deze beweging groeit en versnelt. De leden zijn de kern van onze vereniging: ondernemingen die maatschappelijke impact realiseren in Noord-Nederland. Samen met betrokken partners werken wij aan een sterk ecosysteem voor ondernemen met impact.