Social Impact Diner: een impressie

Door Social Impact Day Noord op November 30, 2017

Social Impact Diner: een impressie

Op 23 november werd de tweede editie van het Social Impact Diner georganiseerd. Het diner is een vervolg op Social Impact Day Noord. Dertig partners van de dag kwamen samen om te praten over hoe sociaal ondernemerschap in Noord-Nederland gestimuleerd kan worden. Locatie: de prachtige oude luchtvaartschool in Eelde.

Verdeeld over vier tafels met elk een eigen thema, gingen vertegenwoordigers van overheden, ondernemers en onderwijs in gesprek over wat zij zagen als kansen en belemmeringen voor sociaal ondernemerschap. “Werkgelegenheid is in Noord-Nederland een belangrijk onderwerp waar we deze ondernemers bij nodig hebben.” Om de maatschappelijke problemen in Noord-Nederland aan te pakken is innovatie en ondernemerschap nodig. De uitspraak “geld is er genoeg, maar het ontbreekt aan goede plannen” kwam afgelopen donderdag geregeld terug. Goede plannen van mensen die ondernemend denken en zo maatschappelijke problemen aan willen pakken. Ook vonden de aanwezigen het belangrijk dat jonge en kleine ondernemers geholpen worden om bij de juiste mensen terecht te komen. “Niet iedereen heeft de juiste vriendjes om zijn onderneming op te schalen.”

Aan het einde van de avond werden de aanwezigen uitgedaagd om een uitspraak te doen over welke plek hun organisatie in deze beweging zou willen hebben. Het was inspirerend om te zien dat de meerderheid van de mensen aangaf een leidende rol te willen spelen.

Buro Bries heeft als expertisecentrum en adviesbureau de ambitie om samen met anderen te bouwen aan een sterk ecosysteem voor sociaal ondernemerschap in Noord-Nederland. Voor een sterk ecosysteem zijn veel verschillende partners nodig die vanuit hun eigen rol meebouwen. Het was goed om te zien dat er veel partners zijn die met ons de kopgroep van de beweging willen vormen. We bedanken alle partners voor hun actieve bijdrage. Het nieuwe ondernemen is begonnen, maar we zijn nog lang niet klaar.

 

Foto’s: Grotografie