Oprichter Ben & Jerry’s geeft lezing tijdens Social Impact Day Groningen

Door Social Impact Day Groningen op September 28, 2016

Oprichter Ben & Jerry’s geeft lezing tijdens Social Impact Day Groningen

Ben Cohen, oprichter van het wereldberoemde Ben & Jerry’s ijs, is op woensdag 9 november aanwezig tijdens de Social Impact Day Groningen. Tijdens het evenement geeft hij een lezing over hoe bedrijven in Noord-Nederland hun social impact en maatschappelijke winst kunnen vergroten. Ben Cohen zal ingaan op de baanbrekende bedrijfsfilosofie waarop hij Ben & Jerry’s groot heeft gemaakt, zowel in financiële als maatschappelijke zin.

“I believe that businesses have a responsibility to give back to the community. I believe in the power of business for social change. Business is the most powerful force in society. It can be used to build or destroy society and in general, business has destroyed society.”

De 65-jarige Ben Cohen richtte in 1978 samen met Jerry Greenfield het inmiddels wereldberoemde Ben & Jerry’s ijs op. Het ijsmerk kiest vanaf het begin al voor eerlijke en milieuvriendelijke grondstoffen en hoewel Unilever inmiddels honderd procent eigenaar is van de ijsfabrikant, staan de waarden van het bedrijf nog keihard overeind. Unilever kocht Ben & Jerry’s in 2000 voor 325 miljoen dollar, maar accepteerde daarbij een zeer onafhankelijke raad van bestuur die de missie, integriteit en kwaliteit van het merk moeten beschermen.

Sinds 1985 bestaat de Ben & Jerry’s Foundation die jaarlijks 7,5 procent van de brutowinst van de ijsfabrikant ontvangt. Daarmee worden talloze maatschappelijke projecten ondersteund.

Een mooi voorbeeld van die steun is de Greyston Bakery, waar de brownies voor het Ben & Jerry-ijs worden geproduceerd. De werknemers van die bakkerij zijn voormalige daklozen, dealers en prostituees die de kans krijgen een nieuw leven op te bouwen. Het credo van Greyston Bakery: ,,We huren geen mensen in om brownies te bakken, we bakken brownies om mensen in te huren.’

Samen met Jan Rotmans en Willemijn Verloop zal Ben Cohen de toon zetten op woensdag 9 november tijdens de Social Impact Day Groningen.

Wat is jouw volgende stap in ondernemen met sociaal-economische meerwaarde?

Schrijf je nu in!