Finalisten van de Social Impact Award bekend!

Door Social Impact Day Groningen op November 8, 2016

Finalisten van de Social Impact Award bekend!

Uit alle bedrijven die zich hebben aangemeld en die zijn voorgedragen voor de Social Impact Award zijn drie finalisten gekozen: Growing Workplace uit Emmen, Handmade Hopes uit Groningen en Mothers United uit Delfzijl. De prijs wordt uitgereikt op woensdag 9 november, aan het einde van Social Impact Day Groningen.

Deze sociale ondernemingen maken kans op een geldprijs van €1250,- en een coachingstraject ter waarde van €10,000,- De geldprijs is een percentage van de entreegelden en is dus bij elkaar gebracht door de bezoekers van Social Impact Day Groningen. Het coachingstraject wordt aangeboden door partners van Social Impact Day Groningen: Alfa AccountantsAvance, Bries, Faktoo, OnePlanetCrowd en Rein Advocaten i.s.m. Rein Lab.

 

Growing Workplace uit Emmen
Een coöperatie die ruimte biedt voor allerlei disciplines, die zich onder andere bezighouden met het begeleiden van werkelozen richting ondernemerschap. Kennis delen, duurzaamheid en maatschappelijke impact staan voorop. Ze realiseren omzet door lidmaatschap, verhuur, workshops, evenementen en de trajecten voor werkelozen.

Handmade Hopes uit Groningen
Een bijzondere woonwinkel waar jongeren begeleid worden die tijdelijk niet kunnen werken of naar school gaan. Hier ontwikkelen zij hun talenten en kunnen ze re-integreren. Opgezet door Elker en Het Poortje, maar ook jongeren van andere organisaties kunnen meedoen. Het project draait op begeleidingsbudgetten van jongeren en op de omzet die de winkel realiseert door verkoop van producten.

Mothers United uit Delfzijl
Een cateringbedrijf met Antilliaans karakter. Met kookworkshops, cateringklussen en een foodtruck zorgen zij voor brood op de plank. In 2017 openen ze een eigen stationsrestauratie in Delfzijl. Het idee is bedacht en wordt uitgevoerd door vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze realiseren omzet door catering, kookworkshops en een foodtruck.

Wie er met de Social Impact Award vandoor gaat wordt bepaald door een vakkundige jury bestaande uit:

-Prof. Dr. Geert Sanders, sociaal- en organisatiepsycholoog; hoogleraar ‘Academic Entrepreneurship’ aan de Nyenrode Business Universiteit; voormalig voorzitter van de Sociaal Economische Raad Noord Nederland.

-Drs. Jan Willem Wennekes, projectleider van Social Impact Day Groningen; oprichter van Buro Bries; oprichter en bestuurslid van Stichting Maatschappij voor Innovatie van Economie en Samenleving en projectleider van Tuinwijk in ‘t Zonnetje.

-Dr. Mr. Petra Oden, Lector aan Centrum voor Ondernemerschap, Hanzehogeschool Groningen met focus op social return en publiek-private samenwerking.

-Drs. Roelof de Vries, eigenaar van Schilder de Vries; deelnemer en lid van de Raad van Inspiratie van Duurzom; Voorzitter Platform Ondernemer en Maatschappij van VNO/NCW Noord en Duurzaamste ondernemer van de Gemeente Groningen 2009.