Finalisten Social Impact Award 2017 bekend!

Door Social Impact Day Noord op October 24, 2017

Finalisten Social Impact Award 2017 bekend!

Uit alle bedrijven die zich hebben aangemeld en die zijn voorgedragen voor de Social Impact Award zijn drie finalisten gekozen: De Streekboer uit Gorredijk, Meubelgoed uit Groningen en Code Gorilla uit Emmen. De prijs wordt uitgereikt op woensdag 1 november, aan het einde van Social Impact Day Noord.

Deze sociale ondernemingen maken kans op een geldprijs van €1500,- en een coachingstraject ter waarde van €10,000,-. Het coachingstraject wordt aangeboden door de partners van Social Impact Day Noord.

De Streekboer uit Gorredijk
De Streekboer brengt gebruikers en makers van eerlijk voedsel bij elkaar. Consumenten en horecaondernemers bestellen lokaal voedsel via een nieuw online platform. De Streekboer spant zich elke dag in om voedselverspilling tegen te gaan, beter voedsel op tafel te zetten en voor meer begrip tussen de (lokale) boer en consument te zorgen.

Meubelgoed uit Groningen
Bij Meubelgoed maken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt onder leiding van professionele meubelmakers de meest prachtige meubelen. Het dagbestedingstraject groeide uit tot een succesvol bedrijf. Op deze manier krijgen de deelnemers meer eigenwaarde en opnieuw aansluiting bij de arbeidsmarkt.

Code Gorilla uit Emmen
Code Gorilla is een IT-bootcamp, gevestigd in Emmen en sinds kort ook in Groningen. Vanuit de oude dierentuin leiden zij mensen op vanuit een uitkeringssituatie tot junior developer. Vervolgens plaatsen ze deze verse developers bij IT-bedrijven in de regio Noord-Nederland.

Wie er met de Social Impact Award vandoor gaat, wordt bepaald door een vakkundige jury bestaande uit:

De winnaar mag, naast de prachtige award, ook een geldbedrag van €1.500,- en een coachingstraject ter waarde van €10.000,- in ontvangst nemen. Bij het winnen van de award komt natuurlijk een hoop verdiende publiciteit kijken.

De winnaar van 2016, Growing Workplace uit Emmen, zegt hierover: ‘Sinds wij de Social Impact Award gewonnen hebben, zij wij op de kaart gezet. Doordat wij meer (media)aandacht krijgen, heb je ook meer invloed. En uiteindelijk kan je daardoor meer kansen creëren. Op het moment dat je zo’n prijs wint, is dat toch wel de erkenning die je krijgt.’

Heb je nog geen kaarten? Je bestelt ze hier.