Eerste sprekers bekend

Door Jorine Witte op September 7, 2016

Eerste sprekers bekend

Tijdens de Social Impact Day Groningen op woensdag 9 november zijn Willemijn Verloop en Jan Rotmans te gast in Groningen. Willemijn Verloop is oprichter van Warchild Nederland,  Social Impact Ventures NL en auteur van ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’. Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en auteur van ‘Verandering van tijdperk’. Tijdens het evenement gaan zij in op hoe ondernemers financieel rendement kunnen combineren met maatschappelijke impact. Het volledige programma wordt in oktober bekend gemaakt.

Willemijn Verloop (1970) is oprichter van de internationale hulporganisatie War Child, waarvan ze gedurende 15 jaar uitvoerend directeur was en positieve impact tot stand bracht op de levens van meer dan een miljoen kinderen in door oorlog geteisterde landen. Recentelijk richtte ze een platform ter ondersteuning en ontwikkeling van de Nederlandse sociale ondernemingsbranche op; Social Enterprise NL, waarvan ze mede-directeur is.

Willemijn heeft verscheidene publicaties over de sector op haar naam staan, inclusief een research paper in samenwerking met McKinsey (2011) en het boek ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’ (2013). Ze heeft zitting in diverse raden van toezicht en raden van advies (van onder meer ASN Bank, Stadsschouwburg Amsterdam, Achmea Foundation en War Child). Willemijn heeft een MA Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam.

Jan Rotmans (1961) is hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en staat bekend als internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid.

Na zijn studie toegepaste wiskunde aan de TU Delft, startte hij in 1986 bij het RIVM zijn promotieonderzoek, en promoveerde in 1990 op het IMAGE model van klimaatverandering. In de jaren ’90 werkte hij in de Verenigde Naties en New York. In 1997 werd Rotmans de jongste hoogleraar van Nederland, aan de Universiteit van Maastricht. Hij publiceert regelmatig over klimaatverandering, klimaatmodellen, duurzame veranderingen en schreef onder meer het boek ‘verandering van tijdperk’ (2014). Rotmans is oprichter van ICIS (International Centre for Integrated assessment and Sustainable development), DRIFT (Dutch Research Institute For Transitions), Stichting Urgenda en Nederland Kantelt.

Mis geen update en schrijf je in voor de Social Impact Day nieuwsbrief.