Code Gorilla wint de Social Impact Award 2017!

Door Social Impact Day Noord op November 2, 2017

Code Gorilla wint de Social Impact Award 2017!

Op 1 november werd tijdens Social Impact Day Noord voor de tweede keer de Social Impact Award uitgereikt aan de meest veelbelovende startende sociale onderneming van Noord-Nederland. Uit 31 aanmeldingen had de vakkundige jury drie sociale ondernemingen genomineerd: De Streekboer uit Gorredijk, Meubelgoed uit Groningen en CodeGorilla uit Emmen.

Aan het einde van Social Impact Day Noord maakte Carl Drenth namens de jury bekend dat CodeGorilla zich winnaar van de Social Impact Award 2017 mag noemen!

CodeGorilla uit Emmen
CodeGorilla is een IT-bootcamp, gevestigd in Emmen en sinds kort ook in Groningen. Zij leiden mensen vanuit een uitkeringssituatie op tot junior developer. Vervolgens plaatsen ze deze verse developers bij IT-bedrijven in de regio Noord-Nederland.

Oordeel jury
De jury was onder de indruk van de grote impact die CodeGorilla heeft bereikt. Code Gorilla groeit hard en begint in december met een eerste traject in Groningen. In de eerste pilot werden 12 mensen vanuit een uitkering opgeleid tot developer, waarvan de meeste inmiddels een betaalde baan hebben. Volgens de jury haalt CodeGorilla een opvallend maatschappelijk resultaat bij een moeilijke doelgroep. Ook was zij onder de indruk van de goede afspraken die het bedrijf in een kort tijdsbestek heeft weten te maken met de gemeente. Dit bedrijf verdient de Social Impact Award 2017.

Prijs
CodeGorilla wint een geldbedrag van €1.500, een coachingstraject ter waarde van €10.000 en een hoop verdiende publiciteit! De prijs kan ondernemers net dat zetje geven om activiteiten uit te breiden, het verdienmodel te versterken of de maatschappelijke impact te vergroten. Door de publiciteit wordt het netwerk vergroot en wordt de onderneming zichtbaar voor partijen die voor de onderneming van meerwaarde kunnen zijn. Ook mag CodeGorilla in al haar uitingen het trotse label van de Social Impact Award 2017 koppelen.

Winnaar Social Impact Award 2016
“Sinds wij de Social Impact Award gewonnen hebben, zij wij op de kaart gezet. Doordat wij meer (media) aandacht krijgen, heb je ook meer invloed. En uiteindelijk kun je daardoor meer kansen creëren. Op het moment dat je zo’n prijs wint, is dat toch wel de erkenning die je krijgt.” Aldus Adriaan Pals van Growing Workplace uit Emmen, de winnaar van de Social Impact Award 2016.

* * *

Jury
Wie er met de Social Impact Award 2017 vandoor zou gaan, bepaalde een vakkundige jury, bestaande uit:

 

Criteria voor deelname
De deelnemende ondernemingen moesten voldoen aan de volgende voorwaarden:  de onderneming…

  • > Heeft een positieve impact op de samenleving;
  • > Heeft een gezond en (grotendeels) zelfstandig verdienmodel;
  • > Is minder dan vijf jaar actief;
  • > Is gevestigd in Noord-Nederland (Groningen, Drenthe en Friesland).

 

Lees hier meer over de award en de genomineerden.