Social Impact Day Noord

2018

Comité van Aanbeveling

Ons Comité van Aanbeveling onderschrijft de doelstellingen van Social Impact Day Noord en draagt de organisatie een warm hart toe. De leden van het Comité zetten zich in voor sociaal ondernemen, vanuit verschillende achtergronden en met elk een eigen netwerk en expertise. Mede door hun inzet en aanbeveling hopen wij de kennis over en de slagkracht en ontwikkeling van sociaal ondernemen in Noord Nederland te vergroten.

Het Comité van Aanbeveling van Social Impact Day Noord bestaat uit:

Jolijn Creutzberg

Oprichter en CEO van Van Hulley. Studeerde Business Adminstration aan de Rijksuniversiteit Groningen, werkte in Milaan in de internationale handelswereld en maakte in 1994 de stap naar ondernemerschap met Projectbureau Creutzberg. Richtte in 2012 Van Hulley op. Deze duurzame en sociale onderneming recylcet jouw versleten overhemd tot een persoonlijke boxershort, gemaakt door vrouwen die anders moeilijk aan de slag komen. Daarnaast volgen zij anderhalve dag per week een opleiding om hen na een jaar met kennis, werkervaring en zelfvertrouwen een plek in de samenleving te geven.

Sieger Dijkstra

Ondernemer met een passie voor innovatie. Blaast met zijn bedrijf TurnNext graag nieuw leven in organisaties die (bijna) zijn opgegeven. Is lid van diverse besturen en raden, waaronder MegaWindForce, Oerol Festival en Eurosonic/Noorderslag. Voorzitter van het netwerkevent Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland voor bestuurders en ondernemers, waar de prijs voor de meest Noordkrachtige persoon of organisatie wordt toegekend. Voormalig voorzitter en kwartiermaker van Economic Board Groningen, dat werkgelegenheid en bedrijvigheid in het Groninger aardbevingsgebied stimuleert.

Elly Pastoor

Maatschappelijk ondernemer: sinds jaar en dag aanjager en ontwikkelaar van sociale en duurzame innovatieve projecten, met name gericht op groepen in achterstandsposities. Thans part-time wethouder in de gemeente Grootegast met o.a. de portefeuilles Sociale Zaken, Economische zaken, Armoedebeleid, Participatiewet en arbeidsmarktbeleid en Dorpenbeleid. Mede-initiator Social Impact Day Groningen 2016. Verder o.a. mede-initiatiefnemer van de Culinaire Vakschool Groningen en actief als toezichthouder en bestuurslid in diverse maatschappelijke organisaties.  

Harm Post

Voormalig directeur van Groningen Seaports. Richtte zich na het afronden van de pioniersfase van de Groninger Zeehavens na 16 jaar op nieuwe uitdagingen. Zet zich sindsdien in voor Groningen Airport Eelde, om meer bedrijvigheid rond de luchthaven te arrangeren. Is bedrijfsadviseur, lid van diverse commissariaten en begeleidt jonge ondernemers, onder andere door deelname aan de jury van de Jonge Ondernemersprijs. Staat voor fris ondernemerschap en innovatie.

Jellie Tiemersma

Ondernemer die maatschappelijk en zakelijk resultaat met elkaar wil verbinden. Al jarenlang actief als commissaris, (interim-)manager en bestuurder bij diverse Noordelijke en landelijke organisaties in het sociale en culturele domein en bij overheden en non-profit instellingen. Veel affiniteit met politieke en maatschappelijke vraagstukken. Heeft een mening over thema’s als diversiteit, inclusie en sociaal ondernemen. Netwerken is voor haar een basisbehoefte. Gaat met haar bedrijf Personal Too in op vraagstukken van deze tijd: tijden veranderen, net als ideeën over werk, ondernemen, organisaties en leiderschap. Werkt als maatschappelijk ondernemer aan de Noord Nederlandse NaaiFabriek en UnSeenColors. Vertegenwoordigt binnen het Comité tevens ondernemingsorganisatie VNO-NCW.

Rob Verhofstad

Lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Gericht op onderwijs, internationalisering, marketing en communicatie met bijzondere aandacht voor de economische opleidingen, de kunsten en het Honours College. Houdt zich intensief bezig met het speerpunt ondernemerschap. Ondernemerschap en ondernemenheid bij studenten in de vorm van start-ups of andere innovatieve vormen om te komen tot maatschappelijke impact.

Houkje Rijpstra

Directeur Circulair Friesland. Heeft een veelzijdige achtergrond, waaronder lang bij de overheid als wethouder in Tytsjerksteradiel. Maatschappelijk relevant werk past bij haar. Als bestuurder krijgt ze energie wanneer ze voor mensen het verschil kan maken, met name mensen die minder kansen in het leven krijgen. Bij Circulair Friesland neemt ze het voortouw als ‘aanjager’ in projecten en processen die gaan leiden tot een circulaire economie in Friesland.