Winnaar 2018

2018

Winnaar 2018

Klooster&Buren wint de Social Impact Award 2017!

Op 17 oktober werd tijdens Social Impact Day Noord voor de derde keer de Social Impact Award uitgereikt aan de meest veelbelovende startende sociale onderneming van Noord-Nederland. Uit 32 aanmeldingen had de vakkundige jury vier sociale ondernemingen geselecteerd. De vier genomineerden waren:  zonnepanelenbedrijf Enie.nl, Meukvrij natuurslagerij De Woeste Grond en circulair architectenbureau Vector-i en Coöperatie Klooster&Buren.

Aan het einde van Social Impact Day Noord maakte de jury bekend dat Coöperatie Klooster&Buren zich voortaan winnaar van de Social Impact Award 2018 mag noemen!

Coöperatie Klooster&Buren uit Kloosterburen
Dit burgerinitiatief werkt om historie, natuur en cultuur te behouden samen met haar omgeving. Zo krijgen monumentale gebouwen een herbestemming, worden ontmoetingen georganiseerd, banen gecreëerd, streekproducten gemaakt en verkocht, appartementen verhuurd, zorgteams geregeld en  nog veel meer.

Oordeel jury
De jury was onder de indruk van de grote impact die Klooster&Buren heeft bereikt. In een gebied waar de leefbaarheid aandacht vraagt hebben 280 burgers zelf de regie genomen. Daarmee hebben ze een nieuwe structuur gebouwd voor samenleven in een dunbevolkt gebied. Samen werken ze aan leefbaarheid, betere zorg en wekken ze hun eigen energie op. De vele en diverse activiteiten die Klooster&Buren ontwikkelt, hebben er aan bijgedragen dat de bevolkingskrimp is afgenomen en steeds meer jonge gezinnen zich in het gebied vestigen. Het getuigt van lef en doorzettingsvermogen als je met zoveel burgers een gezamenlijk doel weet te bereiken. Coöperatie Klooster&Buren is landelijk en internationaal een voorbeeld. Daarom verdienen ze de Social Impact Award 2018.