Workshop: Innovatieve financieringsvormen

Leer meer over de innovatieve social impact afspraken tussen ondernemers en lokale overheden in de praktijk, met als voorbeeld Toolbox uit Emmen.

Sociale ondernemingen zijn bovengemiddeld innovatief, toonde recent onderzoek van McKinsey aan. Dit aspect zit hem onder andere in de nieuwe verdienmodellen die sociale ondernemingen ontwikkelen. Juist omdat deze bedrijven zich op het raakvlak van publiek en privaat begeven, kan het opzetten van een verdienmodel extra uitdagend zijn. In deze sessie deelt de meest veelbelovende jonge onderneming van 2016 het verdienmodel dat zij samen met de overheid hebben ontwikkeld.

Adriaan Pals won vorig jaar met Growing Workplace de Social Impact Award en timmert inmiddels hard aan de weg in de regio. Samen met de Gemeente Emmen ontwikkelde hij een nieuwe en kleinschalige variant van de Social Impact Bond: een afspraak waarbij de sociale onderneming financieel beloond wordt voor de maatschappelijke besparing die ze levert. Hoe dit werkt? Adriaan en Martin Fiddelaers, adviseur economie van de Gemeente Emmen, vertellen het in deze sessie.

Dit onderdeel is gericht op: overheid, start-up, mkb, onderwijs

Deze workshop duurt 45 minuten.