Social Impact Award

2017

Social Impact Award

Winnaar bekend!

De vraag was: welke jonge sociale onderneming uit Noord-Nederland maakt de grootste impact?

Op 1 november werd tijdens Social Impact Day Noord voor de tweede keer de Social Impact Award uitgereikt aan de meest veelbelovende startende sociale onderneming van Noord-Nederland. We zijn op zoek geweest naar een jong bedrijf dat economische en maatschappelijke meerwaarde creëert, of hier een veelbelovend plan voor heeft dat al deels gerealiseerd wordt. Uit 31 aanmeldingen heeft de vakkundige jury drie sociale ondernemingen geselecteerd.

De drie genomineerden van de Social Impact Award 2017:

De Streekboer uit Gorredijk

De Streekboer brengt gebruikers en makers van eerlijk voedsel bij elkaar. Consumenten en horecaondernemers bestellen lokaal voedsel via een nieuw online platform. De Streekboer spant zich elke dag in om voedselverspilling tegen te gaan, beter voedsel op tafel te zetten en voor meer begrip tussen de (lokale) boer en consument te zorgen.

Meubelgoed uit Groningen

Bij Meubelgoed maken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt onder leiding van professionele meubelmakers de meest prachtige meubelen. Het dagbestedingstraject groeide uit tot een succesvol bedrijf. Op deze manier krijgen de deelnemers meer eigenwaarde en opnieuw aansluiting bij de arbeidsmarkt.

Code Gorilla uit Emmen

CodeGorilla is een IT-bootcamp, gevestigd in Emmen en sinds kort ook in Groningen. Zij leiden mensen op vanuit een uitkeringssituatie tot junior developer. Vervolgens plaatsen ze deze verse developers bij IT-bedrijven in de regio Noord-Nederland.

Winnaar 2017

Aan het einde van Social Impact Day Noord maakte Carl Drenth namens de jury bekend dat CodeGorilla zich winnaar van de Social Impact Award 2017 mag noemen! Lees hier meer over de uitreiking en het oordeel van de jury.

De prijs

De Award is een stimuleringsprijs bedoeld voor ondernemers die (gaan) bijdragen aan maatschappelijke impact door hun activiteiten. De prijs kan ondernemers net dat zetje geven om activiteiten uit te breiden, het verdienmodel te versterken of de maatschappelijke impact te vergroten.

De prijs bestaat daarom uit:

  • > een geldbedrag van €1.500,-
  • > een coachingstraject ter waarde van €10.000,-, samengesteld door de partners van de dag
  • > en een hoop verdiende publiciteit 

 

Jury

Wie de Social Impact Award 2017 in ontvangst mocht nemen, werd bepaald door een vakkundige jury, bestaande uit:

 

Voorwaarden

Tot 22 oktober kon iedereen een sociale onderneming uit Noord-Nederland voordragen.

Ondernemingen die in aanmerking komen voor de Social Impact Award voldoen aan de volgende criteria:

  1. De onderneming heeft een positieve impact op de samenleving
  2. De onderneming heeft een gezond en (grotendeels) zelfstandig verdienmodel
  3. De onderneming is minder dan 5 jaar actief
  4. De onderneming is gevestigd in Noord-Nederland (Groningen, Friesland of Drenthe)

Winnaar 2016

Vorig jaar won Growing workplace uit Emmen de Social Impact Award 2016. 

Oprichter Adriaan Pals vertelt: “Sinds wij de Social Impact Award gewonnen hebben, zijn wij op de kaart gezet. Doordat wij meer (media)aandacht krijgen, heb je ook meer invloed. En uiteindelijk kan je daardoor meer kansen creëren. Op het moment dat je zo’n prijs wint, is dat toch wel een erkenning die je krijgt.”